Helkkarin hyvä Linkkari – Viisi napakkaa syytä LinkedIn-mainontaan

1. Laatu

LinkedIn-markkinointi ja mainonta on toki moninkertaisesti kalliimpaa kuin esimerkiksi Facebookissa mainostaminen, mutta myös liidit ovat laadukkaampia ja panostukset tuottavampia. “Linkkarista” verkkosivuillesi ohjattu potentiaalinen asiakas viihtyy sivuilla keskimäärin pidempään kuin Facebookin kautta tullut. Eikä se hintakaan pilviä hivo: muutamalla satasella tavoittaa kymmeniä tuhansia potentiaalisia asiakkaita.

2. Tarkka kohdentaminen

LinkedIn antaa mahdollisuuden kohdentaa esimerkiksi yrityksen liikevaihdon, tuloksen tai toimialan, mutta myös työntekijöiden tai toimihenkilöiden tittelin perusteella. Voit siis tavoittaa esimerkiksi tietyn kokoluokan yritysten markkinointipäälliköt, myyntijohtajat ja toimitusjohtajat sekä muut yritysjohtoon kuuluvat henkilöt.

Toki voit mennä myös yhden tittelin taktiikalla, kunhan kohderyhmästä tulee riittävän iso eikä mene spämmin puolelle. Hyvänä minimikokona on 10 000 henkeä.

3. Vertailtavuus

Somemarkkinoinnin vahvuutena on tarkka analytiikka. Voit tehdä esimerkiksi verrattain pienellä summalla niin sanotun A/B-testin vaikkapa LinkedInissa ja Facebookissa samalla kohderyhmällä, kanavien suomien mahdollisuuksien puitteissa.

Dataa vertailemalla näet panos-tuotos-suhteen eli minkälaisia tuloksia saat ja millä hinnalla. LinkedIn-mainonnan hinnasta johtuen uudelleenmarkkinoinnissa kannattaa harkita edullisempia kanavia.

4. Joustavuus

LinkedIn-markkinoinnissa on muun somemarkkinoinnin tapaan helppo reagoida. Mainosta voi muokata tai sen tilalle voi laittaa kokonaan uuden mainosversion. Sama pätee kampanja-aikoihin, ja laajemmin myös koko vuoden markkinointiin liittyviin suunnitelmiin. Hyvien tulosten myötä voi nostaa panostuksia tai toisinpäin.

5. Digitaalinen lisäkäsi myynnille

Kun puhelun toisessa päässä on syntynyt LinkedIn-markkinoinnin ansiosta jonkinlainen kuva tuotteesta, palvelusta tai yrityksestä, myyntityö ei ala tyhjästä.

Ja muista: markkinointia 2020-luvulla ei kannata aloittaa someilematta.

Helkkarin hyvin terveisin
Heikki